March 28, 2024

Bali

Daar is hij dan, een tropische post.

Want Bali. Bali die een plekje in mijn hart heeft. Ook daar zit liefde. In 2022 mocht ik er een aantal weken zijn. Na samen reizen door Nepal ging ik zelf door naar Bali, alleen. Ik bezocht wat plekken waar ik eerder geweest was en ging op nieuw avontuur. En dan ontdek ik deze bijzonder fijne plek.

De plek waar ik mij meteen thuis voel. Het is echt een gevoel. Het gevoel van thuiskomen. Al kan ik het nog niet helemaal verklaren, ik voel het meteen. Er kunnen hier geen auto’s komen. Dus achterop de scooter word ik naar mijn verblijf gebracht. We rijden over de smalle paden tussen de rijstvelden en ik voel mij vrij. Ketut begint te zingen en ik glimlach. We komen aan bij mijn fijne verblijf. Een klein rustig plekje met een aantal kamers en een zwembad. Nadat ik mijn spullen op de kamer heb gezet raak ik aan de praat met Ketut. Hij zit wat te spelen en zingen op zijn gitaar en vraagt of ik erbij kom zitten. Ik kijk, ik luister, ik geniet. Ik voel mij vrij. Ik blijf maar kort bij Ketut omdat mijn Yin Yoga opleiding start en ik dan een andere plek verblijf. Het valt mij op hoe ik mij gesetteld voel hier. Zo content met alles wat er is. En met wat er niet is.

Mijn Yin Yoga opleiding start. Ook op een prachtige plek in hetzelfde gebied. Het is allemaal zo kloppend. Hoe ik hier loop. Hoe ik contact maak met de mensen. Het voelt allemaal zo vanzelf en vertrouwd. Hier en ook de door de Yin Yoga opleiding vind ik mijzelf weer. Na het loslaten van de relatie van zestien jaar voelde ik dat ik weg moest. Dat ik afstand nodig had om juist weer dichtbij mijzelf te komen. En als ik hier loop voel ik het. Ik ben weer dichtbij. Op het moment dat ik dit type voel ik de tranen in mijn ogen. Het raakt mij op een mooie manier. Toen ik daar was wist ik niet zo goed wat het precies was. Is het de plek die mij dit bijzondere gevoel geeft. Voel ik mij hier zo thuis omdat ik weer thuis kom bij mezelf. Of misschien wel beide. Wat ik wel weet is dat ik niet weg wil. En zo besluit ik na mijn opleiding niet gepland, maar toch langer te blijven. Het leven hier doet mij goed. Leven doet mij goed.

Ik kom tot rust. Ik kom thuis. Thuis bij mijzelf. Op een ochtend als ik wandel tussen de rijstvelden begin ik te dromen hoe het zou zijn om hier een Yoga Retreat te geven. Ik voel van alles stromen en het idee geeft mij een enorme blij. Zo besluit ik wat locaties te bekijken en te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Wie weet.

Weer terug in Nederland weet ik het. Ik ga terug. Dit is de plek waar ik ook een Yoga Retreat wil geven. Wauw, het voelt zo kloppend en zo bijzonder. In mei ga ik terug naar de plek waar ik mijn Yoga Retreat wil geven. Meteen voel ik mij op deze plek weer zo thuis. De omgeving geeft mij zoveel rust. Zo midden in de rijstvelden, omringt door palmbomen. Geen verkeer. Het geluid van de natuur maakt mij zo blij. De mensen maken mij blij. De ontmoetingen zijn allemaal zo fijn. Op deze plek voel ik liefde. Weer. De liefde proef ik ook in het eten. Ik geniet hier zo van alles. Van op ontdekking gaan. Van juist even helemaal niks. Een boek lezen bij het zwembad. Om mij heen kijken. Van het volgen van een yogales. En van de drukte opzoeken in het centrum. Om de avond weer mijn rust te vinden op deze fijne plek. Ik voel mij hier zo veilig. En als de avond valt en het donker wordt verschijnen de vuurvliegjes over de rijsvelden. En dat blijf ik toch ook maar iets magisch vinden.

En er is nog meer. Er is natuurlijk nog meer. Dit is mijn ervaring, mijn gevoel. Nu, dit jaar mag ik dit delen. Dit jaar ga ik in hier in november een mooie groep vrouwen ontmoeten. En mogen wij hier samen zijn. Mijn Yoga Retreat in Bali. Op de plek waar mijn hart vol van is. Daar waar ik liefde voel. Daar mag ik delen. De kriebels en blij die ik nu voel als ik er over schrijf. Het is echt iets om naar uit te kijken. En stiekem kan ik niet wachten tot het november is. Laten wij eerst de zonnestralen hier verwelkomen. Om over een aantal maanden als het weer donkerder is samen de zon op te zoeken. De warmte van dit mooie land, met zijn prachtige natuur en cultuur. Om liefde toe te laten. Om weer thuis te komen bij jezelf.